Как да преборим досадните болести?

Есента е сезонът на болестите. Имунната ни система отслабва, a грипове, настинки и други досадни заболявания чукат на вратата ни. Най-благоприятната среда за развитие и разпространение на тези болести е събирането на много хора на едно място. Може би затова децата и учениците са най-податливи на заразни болести, предавани по капков път. Освен, че прекарват времето си заедно по цял ден в детската градина или в училището, те имат навика и да се скупчват на едно място, създавайки допълнителни предпоставки за зарази.

Напълно разбираемо, много родители се притесняват за здравето на своите деца и прибягват до прекалено обличане (т.нар. навличане с дрехи), ваксини и други превантивни мерки, за да ги предпазят от настинка или грип. Но ако при по-малките хлапета подобни грижи са нещо нормално и те (не)охотно се съгласяват с тяхното изпълнение, то при тийнейджърите ситуацията е далеч по-различна. В повечето случаи те въобще не се подават на желанията на родителите им да предпазят тяхното здраве и не позволяват на своите майки и бащи да им казват как да се обличат или какви превантивни мерки да взимат.

Д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова дават съвети как да лекуваме децата и тийнейджърите от остри заболявания, психо-емоционални и поведенчески проблеми в книгата „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” (ИК „Изток-Запад”). Специалистите излагат богатия си клиничен опит при работа с деца и дават подробна информация как да бъдат разрешени здравословните проблеми при хлапета и подрастващи с помощта на хомеопатични средства. В книгата двамата лекари дават примери от дългогодишната си практика и обясняват на родителите как да лекуват своите отрочета не само от грип и настинка, а и от редица други заболявания – синузит, ангини, болки в гърлото, разстройство, повръщане, слънчеви алергии, сенна хрема и много други.

Хомеопатия за деца и тийнейджъри” е разделена на три взаимосвързани части, като в първата са разгледани най-честите остри заболявания в детска възраст и са дадени практически съвети към родителите. Посочени са също и подходящите хомеопатични медикаменти за тяхното лечение. Втората част се занимава подробно с психо-емоционалните и поведенчески проблеми в детска и тийнейджърска възраст и възможностите на хомеопатията за повлияването им.

Третият раздел е посветен на понятието чувствителен тип в детска възраст и обрисуването на най-често срещаните детски типажи… Целта на двамата доктори е техният опит да бъде полезен ориентир за родители, които са се доверили на хомеопатичният метод на лечение и го предпочитат за своите деца.

Повече информация по темата можете да научите тук.

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни