Как да преборим досадните болести?

0
1381

Есента е сезонът на болестите. Имунната ни система отслабва, a грипове, настинки и други досадни заболявания чукат на вратата ни. Най-благоприятната среда за развитие и разпространение на тези болести е събирането на много хора на едно място. Може би затова децата и учениците са най-податливи на заразни болести, предавани по капков път. Освен, че прекарват времето си заедно по цял ден в детската градина или в училището, те имат навика и да се скупчват на едно място, създавайки допълнителни предпоставки за зарази.

Напълно разбираемо, много родители се притесняват за здравето на своите деца и прибягват до прекалено обличане (т.нар. навличане с дрехи), ваксини и други превантивни мерки, за да ги предпазят от настинка или грип. Но ако при по-малките хлапета подобни грижи са нещо нормално и те (не)охотно се съгласяват с тяхното изпълнение, то при тийнейджърите ситуацията е далеч по-различна. В повечето случаи те въобще не се подават на желанията на родителите им да предпазят тяхното здраве и не позволяват на своите майки и бащи да им казват как да се обличат или какви превантивни мерки да взимат.

Д-р Мариян Иванов и д-р Зорка Угринова дават съвети как да лекуваме децата и тийнейджърите от остри заболявания, психо-емоционални и поведенчески проблеми в книгата „Хомеопатия за деца и тийнейджъри” (ИК „Изток-Запад”). Специалистите излагат богатия си клиничен опит при работа с деца и дават подробна информация как да бъдат разрешени здравословните проблеми при хлапета и подрастващи с помощта на хомеопатични средства. В книгата двамата лекари дават примери от дългогодишната си практика и обясняват на родителите как да лекуват своите отрочета не само от грип и настинка, а и от редица други заболявания – синузит, ангини, болки в гърлото, разстройство, повръщане, слънчеви алергии, сенна хрема и много други.

Хомеопатия за деца и тийнейджъри” е разделена на три взаимосвързани части, като в първата са разгледани най-честите остри заболявания в детска възраст и са дадени практически съвети към родителите. Посочени са също и подходящите хомеопатични медикаменти за тяхното лечение. Втората част се занимава подробно с психо-емоционалните и поведенчески проблеми в детска и тийнейджърска възраст и възможностите на хомеопатията за повлияването им.

Третият раздел е посветен на понятието чувствителен тип в детска възраст и обрисуването на най-често срещаните детски типажи… Целта на двамата доктори е техният опит да бъде полезен ориентир за родители, които са се доверили на хомеопатичният метод на лечение и го предпочитат за своите деца.

Повече информация по темата можете да научите тук.