Как се постига баланс между традиционната и природната медицина?

0
1205

momiche-pochiva Американските лекари и преподаватели по медицина д-р Майкъл Мъри и д-р Джоузеф Пизорно намират решение на вечната дилема: с природна или с традиционна медицина трябва да се лекуваме? Учените постигат търсения от мнозина баланс между лечебните свойства на традиционната и природната медицина във внушителния си съвместен труд „Енциклопедия на природната медицина“ (ИК „Изток-Запад“). Академичният справочник е посветен на необикновените лечебни свойства на т. нар. натуропатична медицина. В книгата Мъри и Пизорно дават полезни съвети за укрепване на организма, за отлично здраве и за дълголетие, като описват четирите стълба на доброто здраве: позитивна психическа нагласа, здравословен начин на живот, здравословно хранене и допълнителни мерки.

Сборникът съдържа практически и научнообосновани съвети за природосъобразно лечение и профилактика на близо 100 от най-често срещаните болести. Авторите обръщат специално внимание на най-новите природни средства, подходящи за лекуване на някои от най-разпространените заболявания, сред които: анемия, артрит, афти, безсъние, бъбречни камъни, запек, мигрена, косопад, остеопороза, себорея, разширени вени, розацея, спортни травми, хемороиди, язва и др.

picture_1179
Енциклопедията развенчава широко разпространения мит, че природосъобразният лечебен подход не се основава на науката. Информацията в сборника се базира на дългогодишния изследователски труд на двамата учени, но въпреки това не цели да замести консултациите с лекар или да подтиква към самодиагностициране. Подробният справочник е предназначен за употреба успоредно с помощта на медицински лица. Въпреки че е изцяло научнообоснована, книгата е написана на максимално достъпен език, което я прави изчерпателен пътеводител в света на природосъобразното лекуване.

„Енциклопедия на природната медицина“ ни учи как да бъдем здрави, да се чувстваме енергични и жизнени, как да постигнем дълголетие чрез силата на природата, здравословния начин на живот и единството ум-тяло-дух.

Повече можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.