Какви плодове в кои часове да консумираме

0
1235

Плодовете трябва да се консумират в определени часове в зависимост от състава им, за да се усвоят най-добре от организма. Сутрин е най-полезно да стартирате с цитрусови плодове.

Преди да закусите, изпийте една чаша сок от портокали или грейпфрути или изяжте едно киви. То съдържа пет пъти повече витамин С, отколкото лимонът.

Гроздето не се препоръчва рано сутрин. То е най-добро за консумация на обяд, и то във вид на десерт. Гроздето, особено по-сладките сортове, съдържа глюкоза.

Това е като бърза помощ за вече поуморения ви от работния ден мозък. Можете да го използвате и като следобедна закуска, за да поддържате креативността си.

Не прекалявайте с гроздето, иначе вместо да се ободрите, ще усетите умора и желание да поспите. Двеста грама от този плод или шепа стафиди са достатъчни, за да ви освежат.

Можете да използвате вместо грозде касис, френско грозде, ягоди или малини. Те действат добре и на мускулния тонус, което премахва бързо умората.

Ябълките се консумират преди обилен обяд или след него. Те предизвикват обилно отделяне на стомашен сок, затова, ако бързате, хапнете ябълка и преди, и след обяда.

Това ще помогне на стомаха ви да работи по-добре. Бананите са идеалната следобедна закуска. Един или два банана са достатъчни, за да възстановят силите ви.

Сливите най-добре се усвояват от организма, ако ги консумирате три часа преди сън. Те са много полезни за хора, които водят застоял начин на живот.

източник gotvach.bg