Какво ни говорят цветовете на плодовете

0
1038

Цветът на храната, която консумираме, е много важен, защото като го визуализираме, изпитваме различни емоции и това предизвиква верижна реакция.

Зеленият цвят на храните действа успокояващо на нервната система, кара ни да забравим раздразнението, затова една зелена салата е подходящ избор, ако сте нервни.

Освен че са приятни за окото и действат добре на нервите, зелените зеленчуци, особено листните, са много полезни за здравето и най-вече за имунната система.

Червените продукти зареждат с енергия и позитивизъм. В това отношение много ценни са доматите, които освен че действат добре на погледа, зареждат мъжете със сексуална мощ.

Те съдържат веществото ликопен, което е много важно за мъжкия организъм, затова още от ранна възраст е добре бъдещият мъж да набляга на салатите от домати и кетчупа.

Червените чушки, освен че са по-сладки от зелените, действат добре на процесите на обмяна на веществата и зареждат организма с енергия. Изяждайте по една червена сурова чушка дневно и се радвайте на положителната промяна.

Динята е особено интересна в това отношение, защото съчетава зеления и червения цвят. Тя действа едновременно успокояващо и енергизиращо. Ако нямате нужда от релаксация, яжте динята, като я нарежете на парчета без кората.

Прасковите и кайсиите се отразяват добре върху настроението, защото оранжевият цвят действа по този начин на човешкия организъм. Освен това кайсиите действат добре на сърцето, а прасковите са известни с качеството си да обновяват клетките на тялото.

Бананите и пъпешът, които се отнасят към категорията на жълтите продукти, действат добре на храносмилателната система и също като оранжевите храни зареждат с енергия и позитивизъм.

източник gotvach.bg