Картофени кюфтенца

0
6279

kartofeni-kufteta4

Нещо много любимо – картофени кюфтенца. До тук нищо здравословно, дори обратното – панировка и пържене, но не и в тази рецепта.

Нека започна с една алтернатива за всички, които обичат да експериментират или искат да намалят още повече калориите в ястието. Можете да замените обикновените картофи със сладки.

Продукти:

500гр картофи

1 яйце

½  глава кромид лук

½  стрък магданоз

3-4 сушени домата

За панировката:

50гр бадеми

50гр орехи

50гр тиквени семки

100гр овесени трици

1 яйце

kartofeni-kufteta2kartofeni-kufteta

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и след това ги изцеждаме добре. Оставяме да изстинат. Смачкаме ги докато получим гладка смес. След което добавяме 1 яйце, нарязан на ситно лук, магданоз и накъсваме на малки парченца сушени домати. Правим сместа за овалването на кюфтенцата. Смиламе тиквени семки, бадеми и орехи и добавяме трици. Оформяме кюфтенцата като първо ги потапяме в яйцето и след това ги овалваме в сместа за “панировката”. Слагаме една – две капки зехтин върху кюфтенцата. Настройваме Airfryer на 200⁰С и задаваме време за приготвяне 3 минути. Тези няколко капки зехтин направиха коричката още по-сочна и хрупкава.

kartofeni-kufteta6

Използаването на уреда Airfryer на Philips е лесно като детска игра. Всичко, което трябва да направите е да настройте желаната температура и да изберете времето за приготвяне. Минималното количество мазнина или липсата й прави готвенето изключително чисто и здравословно.

Healthy Life! Happy Life!

Йоанна Павлова