Кое е най-бързото противодействие на мигрената?

Мигрена е една от най-често срещаните форми на главоболие и може да бъде доста изтощителна. За много хора болката и дискомфортът, причинени от тези главоболия, могат да затруднят съсредоточаването върху ежедневните задачи или дори просто да се отпуснат. За щастие има няколко средства, които могат да ви помогнат да се отървете бързо от мигрената. В тази публикация в блога ще обсъдим пет трика за бързо облекчаване на мигрената.

1. Пийте вода

Правилната хидратация е от съществено значение за доброто здраве, а това е особено важно, ако страдате от мигрена. Не забравяйте да пиете много вода през целия ден и особено по време на пристъп на главоболие. Това ще ви помогне да промиете токсините от организма си, което може да намали възпалението и да сведе до минимум тежестта на главоболието.

2. Приемайте лекарства

Ибупрофен или ацетаминофен са две лекарства, които могат да осигурят бързо облекчение на мигрената. Ако ги вземете веднага щом почувствате, че се появява главоболие, те могат да помогнат за значително намаляване на интензивността и продължителността на болката.

3. Прилагане на топлина или студ

Прилагането на топлина или студ върху главата ви отдавна е известно като ефективно средство за лечение на главоболие, включително мигрена. Може да искате да редувате топли и студени компреси, които се прилагат директно върху челото и слепоочията, за да постигнете най-добри резултати. Това ще ви помогне да намалите налягането в главата, което може да е причина за мигрената.

4. Техники за релаксация

Стресът е един от най-често срещаните причинители на мигрена, така че е логично техниките за релаксация да помогнат за бързо облекчаване на симптомите. Опитайте се да поемете няколко дълбоки вдишвания или да използвате направлявани образи, за да отпуснете тялото и ума си, когато ви застигне главоболие, така че то да премине по-бързо, отколкото би могло да се случи без никаква намеса.

5. Етерични масла

Известно е, че някои етерични масла облекчават бързо симптомите на мигрена, включително лавандулово масло, масло от мента, евкалиптово масло, масло от розмарин и др. Можете просто да нанесете тези масла директно върху слепоочията си или да ги разпръснете във въздуха около вас – и двата метода трябва да осигурят известна степен на облекчение в рамките на няколко минути, в зависимост от това колко силно е главоболието ви в този момент.

Заключение

Мигренозното главоболие може да бъде изтощително, но с някои прости трикове като пиене на много вода, приемане на лекарства като ибупрофен или ацетаминофен, налагане на топлинни/студени компреси директно върху челото/слепоочията, практикуване на техники за релаксация като упражнения за дълбоко дишане или сеанси за водене на образи; заедно с използването на някои етерични масла като лавандулово масло; ментово масло; евкалиптово масло; масло от розмарин – всички тези средства трябва да осигурят бързо облекчение на силното главоболие! Не забравяйте обаче, че ако тези средства не подействат след многократни опити, незабавно се консултирайте с лекар! Така че, ако търсите бързо облекчение на мигрената – опитайте тези съвети! Те могат да направят чудеса, за да се отървете от досадното главоболие веднъж завинаги!

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни