Магията на камъните – 6 и 7-ма чакра

Продължение на статията „ Магията на камъните и връзката им с чакрите“ , описание на 6 и 7-та чакра и камъчетата.

6 чакра Аджна чакра

Символ: лотос с 96 листенца /2×48/

Цвят: Розов

Сетивна функиця: обхваща всички сетива и възприемането на трансцедентната същност

Хармонична функция: Бистър ум, душевни способности под формата на визуализации, ясновидство, астрални пътувания, осъзнато сънуване. Отворени пътища към осъзнато съществуване. Хармонията се проявява много по-силно отколкото в предходната чакра.

Доминираща проява: Дава сила на мислите и така демонстрира могъществото си при удовлетворяване на индивидуалните нужди.

Блокираща проява: Може да се прояви в мисли, че единствената истинската реалност е външният видим свят, духовните размисли се считат за нереални.

Подходящи камъни: индигов сапфир, лазурит, содалит

Индигов сапфир – гръцкото му наименование е сафир – син цвят

Отваря духа към космическото познание и сътворява мост между края и безкрая и не оставя съзнанието да тече с потока на съзнанието. Дава яснота на душата в търсенето на духовния път.

Лазурит – арабското му название е Лапис лазули – в превод син камък

Посредничи на душата за опита, който натрупва и я отваря към вечния живот. Води духът към сърцето, умножава неговата сила и помага на познанието да достигне висши граници. Помощник е на интуицията и вътрешното виждане.

Содалит – наименованието му идва от съдържанието на сода в камъка

Избистря съзнанието и го води към дълбоки размишления. Укрепва нервите и премахва фиксирания начин на мислене. Добавя сила и увереност и спомага за обмена на идеи и отстояване на личните убеждения в ежедневието.

7 чакра Сахасрара чакра

Символ: лотос с хиляди листенца

Цвят: Лилав

Сетивна функиця: човек да се слее с Вселената

Хармонична функция: когато коронната чакра започва да се отваря, човек започва все повече да изпитва моменти, в които изчезва изолираността от външния свят. Съзнанието става тихо и се разширява, в мирът мислите са притихнали и са едно с природата и така успяваш да си тук и навсякъде, където всичко е едно. С постепенното развитие на чакрата тези мигове, се случват все по-често  и усещанията са по ясни към постоянната реалност.

Доминираща проява: тази чакра не притежава доминираща функция

Блокираща проява: Чувство на отделеност от потока на реалността.

Подходящи камъни: аметист и кристал

Аметист – гръцкото название е мети – в превод медовина

Червеният цвят в огъня дава активност, а светло синият откритост, така в аметиста се сливат мирът и обхвата на новите сили. Камъкът дава на своя притежател „живо спокойствие”, в което изчезват всички стари разбирания и дисхармонии, събужда се доверието и смирението пред огромната сила на Вселената.

Кристал – гръцкото название е кристалус – в превод чист

Кристалът води човека към цялостност като съчетава в себе си голямото разнообразие на живота. Носи яснота и светлина на духа и душата и насърчава духовното познание. Помага на душата да се слее с Вселената. Премахва енергийните блокади, защитава и дава нова енергия на притежателя си.

 

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни