Магията на камъните – 6 и 7-ма чакра

0
1665

Продължение на статията „ Магията на камъните и връзката им с чакрите“ , описание на 6 и 7-та чакра и камъчетата.

6 чакра Аджна чакра

Символ: лотос с 96 листенца /2×48/

Цвят: Розов

Сетивна функиця: обхваща всички сетива и възприемането на трансцедентната същност

Хармонична функция: Бистър ум, душевни способности под формата на визуализации, ясновидство, астрални пътувания, осъзнато сънуване. Отворени пътища към осъзнато съществуване. Хармонията се проявява много по-силно отколкото в предходната чакра.

Доминираща проява: Дава сила на мислите и така демонстрира могъществото си при удовлетворяване на индивидуалните нужди.

Блокираща проява: Може да се прояви в мисли, че единствената истинската реалност е външният видим свят, духовните размисли се считат за нереални.

Подходящи камъни: индигов сапфир, лазурит, содалит

Индигов сапфир – гръцкото му наименование е сафир – син цвят

Отваря духа към космическото познание и сътворява мост между края и безкрая и не оставя съзнанието да тече с потока на съзнанието. Дава яснота на душата в търсенето на духовния път.

Лазурит – арабското му название е Лапис лазули – в превод син камък

Посредничи на душата за опита, който натрупва и я отваря към вечния живот. Води духът към сърцето, умножава неговата сила и помага на познанието да достигне висши граници. Помощник е на интуицията и вътрешното виждане.

Содалит – наименованието му идва от съдържанието на сода в камъка

Избистря съзнанието и го води към дълбоки размишления. Укрепва нервите и премахва фиксирания начин на мислене. Добавя сила и увереност и спомага за обмена на идеи и отстояване на личните убеждения в ежедневието.

7 чакра Сахасрара чакра

Символ: лотос с хиляди листенца

Цвят: Лилав

Сетивна функиця: човек да се слее с Вселената

Хармонична функция: когато коронната чакра започва да се отваря, човек започва все повече да изпитва моменти, в които изчезва изолираността от външния свят. Съзнанието става тихо и се разширява, в мирът мислите са притихнали и са едно с природата и така успяваш да си тук и навсякъде, където всичко е едно. С постепенното развитие на чакрата тези мигове, се случват все по-често  и усещанията са по ясни към постоянната реалност.

Доминираща проява: тази чакра не притежава доминираща функция

Блокираща проява: Чувство на отделеност от потока на реалността.

Подходящи камъни: аметист и кристал

Аметист – гръцкото название е мети – в превод медовина

Червеният цвят в огъня дава активност, а светло синият откритост, така в аметиста се сливат мирът и обхвата на новите сили. Камъкът дава на своя притежател „живо спокойствие”, в което изчезват всички стари разбирания и дисхармонии, събужда се доверието и смирението пред огромната сила на Вселената.

Кристал – гръцкото название е кристалус – в превод чист

Кристалът води човека към цялостност като съчетава в себе си голямото разнообразие на живота. Носи яснота и светлина на духа и душата и насърчава духовното познание. Помага на душата да се слее с Вселената. Премахва енергийните блокади, защитава и дава нова енергия на притежателя си.

 

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.