Най-скъпите десерти в света

0
2129

Шоколадът Noka от известната маркова колекция Vintage Collection е популярен по цял свят. Любителите на деликатеси ценят необикновения вкус на този шоколад, който е направен от най-добрите сортове какао, докарани от Еквадор, Венецуела, Брега на Слоновата Кост и Тринидад. Шоколадът Noka съдържа като минимум 75 процента какао. Около 400 грама струва 854 долара!

Шоколадовият кекс Brownie Extraordinaire – с този десерт можете да се поглезите в американския ресторант Brule, който се намира на плажа Тропикана, в Атлантик Сити.

Десертът е направен от тъмен шоколад и е покрит с италиански лешници. На пръв поглед е обикновен шоколадов десерт, но тайната е в това, че се поднася с много рядко и скъпо португалско вино, което се казва Quinta do Novel Nicional.

За парченце от този десерт ще трябва да платите 1000 долара.

Златният сладкиш на султана се поднася в истамбулския хотел “Ciragan Palace Kempinski” и струва 1000 долара. В състава му влизат смокини, праскови, кайсии и дюла, която предварително е престояла в ямайски ром поне две години.

Десертът е украсен с екзотична ванилова пръчица, карамел, черни трюфели и златно листо. Сладкишът се поднася в сребърна кутийка със златен печат.

Шоколадовият десерт Frrozen Haute Chocolate е шедьовърът на Ню-Йоркския ресторант Serpendity 3. За 25000 долара можете да се подсладите със замразен шоколад, в състава на който влиза шоколад от 25 страни на планетата, мляко и 25 грама злато, което става за ядене.

Платиновият сладкиш Platinum Cake – името му определя неговата цена. Създаден е от японския сладкар Нобуе Икара и стойността му е потресаващите 130 000 долара. Сладкишът е украсен с верижки от платина, ставаща за ядене.

Диамантеният плодов сладкиш е признат за най-скъпият от всички. Цената му е главозамайваща – 1 милион и 650 хиляди долара.

За приготвянето му японският сладкар отделя около седем месеца. Сладкишът е украсен с 223 диаманта, които са единственото, което не може да се изяде от него.

източник gotvach.bg