Пътувай и спортувай

0
1093

Възползвах се от четирите почивни дни и пътувах насам-натам из страната. Надявам се, че и вие сте имали тази възможност. С края на пролетта и началото на лятото ще имаме все повече желание и поводи да пътуваме с кола из страната, а защо не и извън нея.

На вас също ли ви е досадно да пътувате дълго време? Схващате ли се от седенето на едно място? Чудя се защо на всяко крайпътно заведение освен за децата, не направят увеселителна площадка и за възрасти? Колко ли хора въобще ще я използват, според вас? Аз лично много бих се радвала. Самият факт, че съществува такова нещо би накарало хората поне от любопитство да го изпробват.

И все пак вие чудите ли се какво бихте могли да направите за 5-10 минути докото си почивате от дългото стоене на едно място. Освен една кратка разходка, бихте могли да направите и няколко разтягания, които да ви тонизират, да раздвижат кръвта и да ви подготвят за още няколко часа седене на едно място. Упражненията са особено подходящи за водача на МПС-то, и за да не го гледат странно останалите, направете му компания, все пак и вие имате нужда от раздвижване.

1. Раздвижете главата вляво и дясно, все едно отговаряте „Не” по европейски.

2. Повдигнете и отпуснете и двете рамене едновременно, все едно казвате „миии, не знам”.

3. Повдигнете двете ръце нагоре към небето и се повдигнете на пръсти, все едно искате да откъснете ей онази узряла черешка от дървото.

4. Подпрете се на колата, все едно ще я бутате – единият крак напред и свит, а другият назад и изпънат, така ще разтегнете прасците.

5. Скрийте се зад колата и клекнете. Дори и да нямате някаква физиологична нужда, поне ще раздвижите малко краката.

Тези няколко упражнения освен, че ще ви развеселят, ще раздвижат, а и няма да изглеждате прекалено странно за околните и със сигурност ще ви накарат да се почувствате по-добре. А вие имате ли си любими занимания в почивките по време на път?

Пътувайте, спортувайте и бъдете здрави!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.