Секс по женски

0
1270

Секс, секс, секс!

Това несъмнено е една от най-преекспонираните думи през последните две десетилетия. Мъже и жени, малки и големи, бедни и богати – всички говорят за (повечето от тях и правят) секс. И това не се дължи единствено на фройдистката теория за основния човешки нагон – сексуалният, ами и на факта, че сексът безусловно продава. И ако допреди няколко десетилетия това беше приоритетна тема за мъжете на масата или в бара, то от известно време насам жените също започнаха да коментират, изказват мнения, цитират факти и демонстрират опит и познания в тази сфера – дори и сякаш дойде времето на един изцяло нов жанр в литературата – „софт“ порното, насочено към жени.

Общоприето схващане е, че за мъжете от основно значение в една връзка е физическият контакт, докато за жените са по-важни чувствата и духовната страна в отношенията. Твърди се също, че мъжете се контролират много по-трудно и изпитват трудно удържано желание за секс по всяко време на денонощието, а жените, както не веднъж сме гледали по телевизията, не винаги са в настроение за секс. Дали нещата стоят точно така? И ако всичко това е вярно, защо тогава жените правят секс?

Едно от най-пълните и задълбочени изследвания на женската сексуалност е това на проф. Синди Местън и проф. Дейвид Бъс. В своята книга „Защо жените правят секс” (ИК „Изток-Запад”) двамата учени обясняват подробно и излагат както вече познати, така и съвсем нови открития на психологията и биологията относно сексуалната мотивация при жените. Те дават отговор на този толкова сложен, интригуващ и в някаква степен дори енигматичен въпрос, като изследват и показват богато разнообразие от различни гледни точки. Двамата учени обосновават откритията си чрез подробни изложения на автентични женски разкази, засягащи различни мотиви за правене на секс: отчаян опит да възвърнат поне в някаква степен потъпканото си достойнство след раздяла и да вдигнат самочувствието си, желанието да изразят силната си любов към партньора или чисто алтруистичния мотив да повишат неговото самочувствие, да си отмъстят, да се облекчат и да престанат да „яхат метли“, да се извисят духовно или просто заради тръпката от приключението…

 

Не е за вярване, но представителките на нежния пол са способни да правят секс по всяка една от тези, пък и по куп други причини, а след акта те се чувстват по-желани, по-красиви, по-истински, по-стабилни психически и освободени от ежедневното напрежение.

Проф. Местън и проф. Бъс ни разказват също и за мотивите, които възпират жените да правят секс и излагат теорията зад всеки от тях, определяща защо те съществуват в женската сексуална психология.

Повече по темата можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.