Съвети за пречистване на организма

detoxikacia-na-organizma За да имате здраво, жизнено и енергично тяло, с повишен имунитет, основополагащи са детоксикацията и пречистването. Само чистото тяло има способността максимално да извлича витамините и минералите от приеманите храни.

Замърсеният организъм не е в състояние на функционира правилно, тъй като е задръстен от отпадните продукти. Това често води до редица заболявания, чиито последствия обикновен се налага да лекуваме.

Необходимостта от редовно пречистване на организма е наложителна. Има множество предпоставки за нея – замърсяванията на околната среда, бедната на хранителни вещества и минала през множество преработки храна, както и изпълненият със стрес и напрежение живот. А тези фактори неминуемо намират отражение и в здравословното състояние на организма ни.

Когато желаем да пречистим тялото си, трябва са се придържаме към консумацията на три основни групи храни – плодове,зеленчуци и пълнозърнести храни и фибри.

Началото на детоксикиращия ден дайте с приема на грейпфрута. Съдържанието на ензими, които ускоряват метаболизма, са перфектни за това. Нужните фибри пък могат лесно да се открият в ябълките.

Друг помощник за храносмилането е настъргания пресен джинджифил, добавен към соковете, супите и манджите. Коренът с леко лютив привкус е пълен с антиоксиданти, които ще изхвърлят токсините от вас. Джинджифилът съдържа източник, който засилва детоксикацията и е добър източник на магнезий.

prechistvane-organizm
Подобни на неговото действие храни са брюкселско зеле и праза, тъй като съдържат много витамин C, фибри и други полезни хранителни вещества.

Затова е добре и те да бъдат включени в пречистващия режим. От плодовете най-изчистващо действие имат черешите. Те действат подчертано очистващо на бъбреците, жлъчката и черния дроб.

Един от най-известните методи за пречистване на организма е не само спазването на определен хранителен режим, а и приемането на много течности заедно с него. Освен пиенето на големи количества вода, положителни резултати могат да се постигнат и с консумацията на редица чайове.

Подходящи са зеленият, известен със своите антиоксидантни свойства, този от билката сена-майчин лист, действащ слабително и очистително, ментовия и др. Детоксикиращ ефект имат и прясно изцедените сокове от плодове, и главно тези от нар и червени боровинки.

Друг важен фактор за един здрав и пречистен организъм е спортуването, защото чрез потта, отделяна от тялото при практикуването на даден спорт, се изхвърлят и немалък брой токсини.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни