Съвети за пречистване на организма

0
3231

detoxikacia-na-organizma За да имате здраво, жизнено и енергично тяло, с повишен имунитет, основополагащи са детоксикацията и пречистването. Само чистото тяло има способността максимално да извлича витамините и минералите от приеманите храни.

Замърсеният организъм не е в състояние на функционира правилно, тъй като е задръстен от отпадните продукти. Това често води до редица заболявания, чиито последствия обикновен се налага да лекуваме.

Необходимостта от редовно пречистване на организма е наложителна. Има множество предпоставки за нея – замърсяванията на околната среда, бедната на хранителни вещества и минала през множество преработки храна, както и изпълненият със стрес и напрежение живот. А тези фактори неминуемо намират отражение и в здравословното състояние на организма ни.

Когато желаем да пречистим тялото си, трябва са се придържаме към консумацията на три основни групи храни – плодове,зеленчуци и пълнозърнести храни и фибри.

Началото на детоксикиращия ден дайте с приема на грейпфрута. Съдържанието на ензими, които ускоряват метаболизма, са перфектни за това. Нужните фибри пък могат лесно да се открият в ябълките.

Друг помощник за храносмилането е настъргания пресен джинджифил, добавен към соковете, супите и манджите. Коренът с леко лютив привкус е пълен с антиоксиданти, които ще изхвърлят токсините от вас. Джинджифилът съдържа източник, който засилва детоксикацията и е добър източник на магнезий.

prechistvane-organizm
Подобни на неговото действие храни са брюкселско зеле и праза, тъй като съдържат много витамин C, фибри и други полезни хранителни вещества.

Затова е добре и те да бъдат включени в пречистващия режим. От плодовете най-изчистващо действие имат черешите. Те действат подчертано очистващо на бъбреците, жлъчката и черния дроб.

Един от най-известните методи за пречистване на организма е не само спазването на определен хранителен режим, а и приемането на много течности заедно с него. Освен пиенето на големи количества вода, положителни резултати могат да се постигнат и с консумацията на редица чайове.

Подходящи са зеленият, известен със своите антиоксидантни свойства, този от билката сена-майчин лист, действащ слабително и очистително, ментовия и др. Детоксикиращ ефект имат и прясно изцедените сокове от плодове, и главно тези от нар и червени боровинки.

Друг важен фактор за един здрав и пречистен организъм е спортуването, защото чрез потта, отделяна от тялото при практикуването на даден спорт, се изхвърлят и немалък брой токсини.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.