Традициите в кафето

0
1426

Истинските ценители на кафето знаят, че любимата им напитка, консумирана сутрин и вечер, се поръчва и пие по съвсем различен начин.

Една от най-разпространените традиции в пиенето на кафе е, че кафе с алкохол не се поръчва до обяд. Сутрин в Париж например хората отделят по четиридесет минути, за да изпият любимата си чаша кафе с малко мляко.

Сутрин италианците пият кафето си по съвсем друг начин. Те поръчват от бара и почти на един дъх изпиват в движение гъстото силно кафе.

Американците предпочитат кафе американо, от което обикновено изпиват по две чаши и поне една взимат за изпът. В арабските страни пред изгрев слънце се нагрява пясъкът за джезвето с кафе.

Хората от цял свят се събуждат с аромат на кафе с надеждата да получат от него заряд от бодрост и енергия. Затова сутрешното кафе е доста силно, без добавки.

През деня също се пие кафе и най-нормалното нещо е да завършите с тази прекрасна напитка обяда си. Лате, макиато или капучино са финалният акорд на всеки бизнес-обяд.

Във Франция по това време се пие лежуа – кафе с ванилов сладолед и сметана, а в Австрия – айншпенер – мока с бита сметана. В Швейцария ще ви предложат традиционното шумли – прясно смляно кафе, приготвено в кафе-машина за еспресо.

Вечер можете да си позволите комбинация от кафе с алкохол, защото това ще ви помогне да се отпуснете. Фиакър е еспресо с ром или коняк, каталонски кремат е кафе с ром и захар, Мария-Терезина е кафе с портокалов ликьор, а ирландското кафе е с добавка от захар и уиски.

Хот-шот е кафе с ликьор и сметана. Кафето, обогатено с алкохол, идеално се съчетава с плодове и плодов десерт. Можете да го пиете и самостоятелно, но в съчетание с нещо сладичко то е направо великолепно.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.