Традициите в кафето

Истинските ценители на кафето знаят, че любимата им напитка, консумирана сутрин и вечер, се поръчва и пие по съвсем различен начин.

Една от най-разпространените традиции в пиенето на кафе е, че кафе с алкохол не се поръчва до обяд. Сутрин в Париж например хората отделят по четиридесет минути, за да изпият любимата си чаша кафе с малко мляко.

Сутрин италианците пият кафето си по съвсем друг начин. Те поръчват от бара и почти на един дъх изпиват в движение гъстото силно кафе.

Американците предпочитат кафе американо, от което обикновено изпиват по две чаши и поне една взимат за изпът. В арабските страни пред изгрев слънце се нагрява пясъкът за джезвето с кафе.

Хората от цял свят се събуждат с аромат на кафе с надеждата да получат от него заряд от бодрост и енергия. Затова сутрешното кафе е доста силно, без добавки.

През деня също се пие кафе и най-нормалното нещо е да завършите с тази прекрасна напитка обяда си. Лате, макиато или капучино са финалният акорд на всеки бизнес-обяд.

Във Франция по това време се пие лежуа – кафе с ванилов сладолед и сметана, а в Австрия – айншпенер – мока с бита сметана. В Швейцария ще ви предложат традиционното шумли – прясно смляно кафе, приготвено в кафе-машина за еспресо.

Вечер можете да си позволите комбинация от кафе с алкохол, защото това ще ви помогне да се отпуснете. Фиакър е еспресо с ром или коняк, каталонски кремат е кафе с ром и захар, Мария-Терезина е кафе с портокалов ликьор, а ирландското кафе е с добавка от захар и уиски.

Хот-шот е кафе с ликьор и сметана. Кафето, обогатено с алкохол, идеално се съчетава с плодове и плодов десерт. Можете да го пиете и самостоятелно, но в съчетание с нещо сладичко то е направо великолепно.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни