Кардио упражнения за отслабване

Не е нещо ново фактът, че диетите и фитнеса са един добър метод за сваляне на килограми. Прилагането към тях и на кардио упражнения е един прекрасен начин за да се засили тялото при процеса на изгаряне на мазнини, освен това при тези упражнения има и много здравословни ползи за организма.

Видове кардио упражнения

Съществуват много различни видове кардио упражнения, които помагат за изгаряне на мазнини и за свалянето на килограми. Идеята е да откриеш упражнение, което те прави доволен и е лесно за теб. Популярни кардио упражнения са:

Тичане

– Колоездене

Тенис

Плуване

– Скачане на въже

Изкачване на стъпала

– Кик – бокс

– Аеробни танци

– Водна аеробика

Дори и хора, които нямат достатъчно свободно време биха могли да включат в ежедневиято си някои от кардио упражненията посредством домашна работа или дворна работа, ходенето до близкия магазин пеша, а не шофиране на автомобила до там. Преди да започнете каквито и да са кардио тренировки, най – добре е първо да се консултирате с лекар, за да сте наясно с натоварването, което ще правите и кое е най – полезно за вашето тяло.

Ползи от кардио тренировките

В определение кардио тренировките се използват от хората за свляне на килограми, но също така те имат и други ползи като:

– Увеличаване на физическата сила и издържливост.

– Стимулиране работата на белия дроб и увеличаване на капацитета му.

– Увеличаване на притока на кръв в мускулите, което подобрява отделянето на токсини от тялото.

– Увеличаване на гъвкавостта на тялото.

– Намаляне на кръвното налягане и нормализиране нивата на холестерола.

Използване на кардио за сваляне на килограми

При използването на кардио тренировката за отслабване е много важно да се състави правилна тренировъчна схема. Специалисти съветват за от 30 до 60 минутна кардио тренировка 3, 4 пъти на седмица. За да се поддържа работата свежа и интересна е добре да се включват нови упражнения, които натоварват повече мускули от тялото.

Най – добрия момент за изпълнение на кардио упражненията

Като цяло няма неправилно време за правене на кардио упражнения, но най – подходящото време е рано сутрин преди закуска. Теориятя е, че при тренировка след закуска се изгарят излишните захар и въглехидрати, които току що са погълнати, което означава че ще бъдат изгорени по – малко мазнини. При тренирането преди ядене се набляга на горенето на запасите от мазнини в тялото и превръщането им в енергия, което пък води до по – бързи резултати за отслабването.

Избягване на травми

Тъй като кардио упражненията са много обширни, добре е да се вземат някои предпазни мерки:

– Носете спортен екип, придружен със съответните защити и уплатнения, за да се предотвратят травми и болка.

– Пийте много големи количества вода преди, повреме на и след тренировката, за да бъде тялото постоянно хидратирано.

– Задължително разтегнете и загрейте мускулите преди тренировката, за да се предотвратят навяхвания.

източник gotvach.bg

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни