Кардио упражнения за отслабване

Не е нещо ново фактът, че диетите и фитнеса са един добър метод за сваляне на килограми. Прилагането към тях и на кардио упражнения е един прекрасен начин за да се засили тялото при процеса на изгаряне на мазнини, освен това при тези упражнения има и много здравословни ползи за организма.

Видове кардио упражнения

Съществуват много различни видове кардио упражнения, които помагат за изгаряне на мазнини и за свалянето на килограми. Идеята е да откриеш упражнение, което те прави доволен и е лесно за теб. Популярни кардио упражнения са:

Тичане

– Колоездене

Тенис

Плуване

– Скачане на въже

Изкачване на стъпала

– Кик – бокс

– Аеробни танци

– Водна аеробика

Дори и хора, които нямат достатъчно свободно време биха могли да включат в ежедневиято си някои от кардио упражненията посредством домашна работа или дворна работа, ходенето до близкия магазин пеша, а не шофиране на автомобила до там. Преди да започнете каквито и да са кардио тренировки, най – добре е първо да се консултирате с лекар, за да сте наясно с натоварването, което ще правите и кое е най – полезно за вашето тяло.

Ползи от кардио тренировките

В определение кардио тренировките се използват от хората за свляне на килограми, но също така те имат и други ползи като:

– Увеличаване на физическата сила и издържливост.

– Стимулиране работата на белия дроб и увеличаване на капацитета му.

– Увеличаване на притока на кръв в мускулите, което подобрява отделянето на токсини от тялото.

– Увеличаване на гъвкавостта на тялото.

– Намаляне на кръвното налягане и нормализиране нивата на холестерола.

Използване на кардио за сваляне на килограми

При използването на кардио тренировката за отслабване е много важно да се състави правилна тренировъчна схема. Специалисти съветват за от 30 до 60 минутна кардио тренировка 3, 4 пъти на седмица. За да се поддържа работата свежа и интересна е добре да се включват нови упражнения, които натоварват повече мускули от тялото.

Най – добрия момент за изпълнение на кардио упражненията

Като цяло няма неправилно време за правене на кардио упражнения, но най – подходящото време е рано сутрин преди закуска. Теориятя е, че при тренировка след закуска се изгарят излишните захар и въглехидрати, които току що са погълнати, което означава че ще бъдат изгорени по – малко мазнини. При тренирането преди ядене се набляга на горенето на запасите от мазнини в тялото и превръщането им в енергия, което пък води до по – бързи резултати за отслабването.

Избягване на травми

Тъй като кардио упражненията са много обширни, добре е да се вземат някои предпазни мерки:

– Носете спортен екип, придружен със съответните защити и уплатнения, за да се предотвратят травми и болка.

– Пийте много големи количества вода преди, повреме на и след тренировката, за да бъде тялото постоянно хидратирано.

– Задължително разтегнете и загрейте мускулите преди тренировката, за да се предотвратят навяхвания.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни