Фитнес спа за Вашите крака

Надявам се, че след съботно-неделния поход сте по-енергични, по-усмихнати и по-щастливи. А усещате ли разлика след като сте използвали упражненията, които ви споделих наскоро? Имахте ли време да ги изпробвате?

В идеалния случай, избирам да вярвам, че сте се упражнявали, изкачили сте поне Черни Връх, върнали сте се, хапнали сте здравословна храна преди, по време и след похода. А сега знаете ли какво следва? Следва да се отблагодарите на Вашите крака за добре свършената работа.

Най-добре е ако можете веднага след спускането или след края на похода да направите няколко упражнения за разпускане. Ще се порадвате още малко на зелената гледка наоколо и още няколко минути ще дишате чист въздух. Ако нямате възможност винаги можете да направите упражненията и в къщи.

Ако искате почивката и възстановяването за Вашите крака да бъде по-пълноценно, свалете обувките и чорапите. Разходете се малко боси и позволете на краката си да охладят и да „дишат“.

 

Разтягане на прасците

За това разтягане ще ви е необходим камък или ако сте вече у дома използвайте кърпа навита на руло. Стъпете с пръстите и възглавничката на десния крак върху камъка или кърпата и отпуснете петата на пода. С левия крак направете крачка напред. Изпънете и двете колене и изправете тяло.

Би трябвало да усещате разтягане в прасеца на десния крак. Задръжте за около 30 секунди и след това сменете краката.

 

Разтягане на бедрата и прасците едновременно

 

Поставете пръстите и на двата крака върху навита на руло хавлия или камък и се наведе напред.Ако сте навън, вместо да използвате стол, просто поставете ръцете върху бедрата. Изпънете и двете колене и изнесете тежестта назад върху петите. Дръжте гърба изправен.

Би трябвало да усещате разтягане от петите до дупето. Задръжте за около една минута.

 

 

 

 

Разтягане на пръстите

От изправено положение издайте десния крак назад и поставете горната част на стъпалото на пода. Задръжте и двете колене изпънати. Много е вероятно пръстите на краката леко да ви схванат. Отпуснете за малко и след това опитайте отново.

Задръжте по 30 секунди на всеки един крак.

 

 

 

При големи натоварвания специалистите препоръчват и контрастни душове – редуване на топла и студена вода. Ако сте все още в планината възползвайте се и  потопете краката в реката, а ако сте у дома използвайте душа. И в двата случая ще има ефект и фитнес – спа терапията за Вашите крака ще бъде напълно завършена.

Упражненията са абсолютно подходящи и приложими след всяко едно натоварване или продължително ходене. Изпробвайте ги, ако усещате тежест в пръстите и/или стъпалата и споделете резултата.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни