Искам да правя лицеви опори

0
1477

Лицевите опори са едно от упражненията със собствена тежест, които освен, че ще ви помогнат да стегнете ръцете и гърдите, помагат също така да стегнете корема и дупето. Когато изпълнявате правилно лицевите опори би трябвало да ви се схване дупето.  Да, точно така, трябва много силно да стягате дупето и корема.

Ако сте начинаещ и не можете да направите дори и една лицева опора, започнете с така наречените „негативни лицеви опори“. Това означава да пускате много бавно тялото надолу, за 5 секунди, а след това се изправяте както можете. Ако ви е трудно да го направите на колене, можете да започнете като се опрете на маса, ако сте вкъщи или на подходящ парапет.

Стегнете дупето и корем, поставете ръцете под раменете, дръжте лактите близо до тялото, главата в нутрална позиция.
Когато успеете да направите 10 негативни лицеви опори, пробвайте да направите лицева опора, отново на колене. Когато направите 10 лицеви опори на колене пробвайте да направите лицева опора с изпънаги колене. Отново можете да започнете с негативни лицеви, ако ви е трудно да се избутате обратно.
Не забравяйте да стягате дупето и корема. Колкото по-често се упражнявате, толкова по-добър и по-бърз резултат ще имате. Ако имате време тренирайте всеки ден, ако не поне през ден и в рамките на един месец ще можете да правите перфектни лицеви опори, с които да поддържате Вашето тяло в перфектна форма и кондиция.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.