Как да направим тренировката си по-ефективна?

 

Независимо дали искате да свалите килограми, да станете по-силни или да си видите мускулите на корема, най-вероятно ви се иска това да стане бързо. Започвате тренировки и се заричате за един месец да следвате плътно хранителен и тренировъчен режим, за да постигнете целта си. В повечето случаи обаче, резултатите са разочароващи. Замислиля ли сте се, защо това е така?

Най-често това се дължи на липса на опит. Четем, информираме се и слушаме за разни хора, които успяват за 30 дни да влезнат в супер форма. Повечето списания ни примамват с подобни статии, които в повечето случаи не водят до желания резултат.

Хората са различни. Наивно е да вярвате и да очаквате, че една програма или един хранителен режим ще се отрази по един и същи начин, както на фитнес маниака от съседния вход, така и на вас. Но има начини как да направите вашата тренировка по-ефективна, за да успеете за кратък период да подобрите физическото си състояние и да постигнете желаната цел.

 

  • За да бъде вашата тренировка по-ефективна, използвайте многоставни упражнения. Това означава, упражнения, които натоварват цялото тяло. Повечето хора, които тренират за удоволствие нямат време „за губене” и точно многоставните упражнения ще им помогнат да натоварят цялото тяло, да подобрят междумускулния баланс и стабилността на тялото. Такива упражнения са тяга, клек, напади, български клек и др.
  • Опитайте да се натоварите една идея повече от обикновено. Излезте от зоната на комфорта и предизвикайте себе си – психиката и физиката си. Пробвайте да вземете по-голяма тежест, да тичате по-бързо и по-дълго, да направите повече повторения от обикновено. Когато имате прогрес в тренировките, ще имате прогрес и в резултатите.
  • Пийте много вода и се хранете здравословно. Добрата храна ще ви даде повече енергия, а това съответно е една добра предпоставка за силна и ефективна тренировка. Колкото по-качествена е храната, която ядете, тя толкова по-бързо се използва от организма за енергия. Няма излишни килограми и неприятен целулит.

Не забравяйте, че това са само теории. Изпробвайте, мислете и един ден ще стигнете до вашата истина. Важното е, че дори и да не постигнете на 100% желания от вас резултат, то поне ще бъдете по-здрави, по-енергични, по-щастливи и по-силни.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

 

 

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни