Как да тренираме тежко с леки тежести

0
3260

Имате огромно желание да тренирате, но поради някаква причина нямате възможност да отидете до залата. Вкъщи разполагате само с леки тежести, които вече ви струват за начинаещи и само им бършете прахта. Това обаче трябва ли да е причина въобще да не тренирате?

Дори и с леки тежести можете да направите ефективна тренировка, каято ще ви зареди с енергия и добро настроение. Ето ви няколко идеи за базови упражнения, които можете да усложните вкъщи.
Клек
klekove-s-dumbel

Вместо да правите клек с щанга, защо не изпробвате клек с тежест над глава. Важно е да държите тежестта с една ръка, така ще усетите по-голямо натоварване в корема и в гърба. Внимавайте да не събирате коленете, когато сте в долната позиция.

Напади
napadi
Вместо стандартните напади с лост, опитайте турско изправяне. Определено ще усетите това упражнение в корема и ви уверявам, че след като направите по 5 повторения на всяка една страна ще бъдете задъхани 🙂 Ако не сте сигурни в начина на изпълнение потърсете из интернет по ключова дума „Turkish get up”.

Кофички
kofichki-sus-stol
Ако вкъщи нямате уред за кофички, не се притеснявайте да използвате кухненския стол. Ако случайно ви е лесно, повдигнете краката по-високо като ги поставите на дивана 🙂

Лицеви опори
licevi-s-topka
Лицевите опори са класическо упражнение, което предполагам, че не пропускате в залата. Ако вече са ви станали много лесни, повдигнете краката. Ако ги правите с крака поставени върху швейцарска топка, сложността се увеличава с +4, а това означава повече изгорени калории и по-стегнати мускули 🙂

Странични планкове
stranichen-plank

Ако няма къде да се набирате, направете странични планкове по 1, а защо не дори и по 2 минути на всяка една страна. Ако случайно ви е много лесно, повдигнете горния крак.

За финал вместо да бягате на пътека, което според много хора е абсолютно безсмислено направете бърпита:

burbita
Първо пробвайте да ги направите за 1 минута, ако ви е лесно направете 2 минути или повече.

С тези „модифицирани“ упражнения напълно успешно ще замените тежките упражнения в залата. Най-вероятно ще изгорите същите калории, няма да сте пропуснали тренировка и следващия път в залата ще имате сили за повече и по-тежки упражнения.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com