По кое време на деня да тренирам?

koga-da-treniram По-добре да отида преди работа – да, обаче как се става сутрин рано? Ще отида след работа – да, обаче тогава съм изморен. Може би в обедната почивка? … Колкото възможности, толкова и извинения. И понякога чудейки се по кое време на деня да тренираме, става така, че накрая въобще не стигаме до залата.
Спортът е наука и като всяка такава се правят различни изследвания за по-голяма ефективност и по-добри резултати. По отношение на това, по кое време на деня да тренираме, специалистите препоръчват времето сутрин около 10 часа. По това време от денонощието организмът е най-добре подготвен за физически натоварвания и тялото дава най-добри резултати.
Звучи чудесно, но хората обикновено по това време работят. Нека спортът като наука да остане за професионалните спортисти, а аматьорите, които спортуват за здраве, да се възползват само частично от научните изследвания.
За да не ви пропадне тренировката, а с нея и мотивацията ви за трениране можете да използвате няколко трика:

po-koe-vreme-da-treniram
1. Поставете си цел – дали ще е да тичате 30 минути без почивка, да се набирате, да правите лицеви опори или да скачате на въже, няма значение. Важното е да имате такава. Това ще ви поддържа мотивирани да не пропускате тренировка, дори и да не можете да спортувате в 10 часа сутринта.
2. Водете си дневник – харесайте си едно календарче или тефтер, където да отбелязвате дните, в които сте тренирали. Още по-ефективно е, ако отбелязвате с цветен химикал – например червено. Така, когато погледнете на края на седмицата и видите, че имет 3 или 4 червени кръгчета, със сигурност ще се чувствате много горди и това ще ви поддържа мотивирани.
3. Не отлагайте – дори и да нямате време да тренирате 1 час, защото сте се успали или защото сте много изморени, не се притеснявайте. Една интензивна тренировка от 30 минути би ви свършила същата работа. Тренирайте бързо и на високи обороти, за да влезнете в ограниченото време, но не пропускайте тренировка.
Освен ако не се готвите за голямо състезание и спортът не е вашата работа, наистина няма никакво значение, кога ще спортувате. Важното е да не пропускате тренировка. Нали знаете с яденето идва апетитът, или с други думи казано с тренирането идва мотивацията.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни