Просто… ходене

Чудели ли сте се защо повечето от физическите упражнения са неудобни, по различни причини, а в същото време носят толкова ползи за здравето? Има обаче и лесен начин за раздвижване и загуба на килограми и това е ходенето.

Много лекари и специалисти изтъкват, че ключът към истинските ползи за здравето и фигурата се крият в избора на тренировъчна програма, която да бъде редовна и умерена, за да се придържаме към нея.

Ходенето е най-естественият начин, по който се придвижваме от едно място до друго. Това би било идеалното „упражнение“, което ще поддържа както здравословното състояние, така и красотата на фигурата.

Ходенето и загубата на тегло „вървят ръка за ръка“. Вместо, в търсене на здрав и красив външен вид, да се спазват диети, които в повечето случаи се оказват вредни, можем да „практикуваме“ ходене.

Серия от тежки диети, които не включват физическо натоварване, лишават тялото от нужната му вода, мускулна маса и мазнини. Загубената мускулна маса може да бъде възстановена единствено с физическа активност.

След спиране на диетата метаболизмът на тялото се забавя, а рискът за възвръщане на теглото се повишава. Според лекарите начинът да се наслаждаваме на здраво и красиво тяло се крие в промяна на хранителния режим и навиците, свързани с физическите упражнения.

Организмът се нуждае от определено количество вода, за да се избегне обезводняването. Редовните физически упражнения, в комбинация с промяна в режима на хранене, биха могли да прекъснат порочния кръг на „вечно завръщащите се“ килограми.

Ходенето е добре пригодена активност, която играе ролята на упражнение. То лесно може да се превърне в трайна и ритмична тренировъчна програма и да изгради загубената мускулна маса, докато изгаря калории.

Редуцирането на теглото става, без да се влияе на метаболизма. Хранителният режим би трябвало да включва балансирано хранене, което да доставя на организма всички необходими хранителни вещества, за да може тялото да се поддържа здраво и красиво.

Препоръчително е да се избягват наситените мазнини и да се набляга на пресните храни и фибрите.

източник puls.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни