Трябва да започна да тренирам за ръце

0
1758

jena-trenira-za-ruce Две приятелки се разхождат в парка. Слънцето приятно напича, птичките пеят, дърветата цъфтят. Мирише на пролет и ни напомня, че лятото наближава. Едната приятелка казва на другата:
– Трябва да започна да тренирам за ръце!
Другата я поглежда съгласяващо се и отговаря:
– Охххх, и аз мисля да започна да ходя на фитнес.

Момичетата вече си мислят за горещото лято, късите поли и потниците с голи рамене и гръб. Сещат се от рано. До големите жеги има поне 2 месеца. Дано скоро да започнат, защото иначе ще се окажат само с намерения и ще завиждат на добре изглеждащи, тренирани ръце на случайни минувачи.

Самото изказване обаче, „да тренирам за ръце“ е малко притеснително. Какво означава да тренирам за ръце? Само ръцете ли ще си показваме? Ръцете не са ли част от нашето тяло? Не биха ли искали тренирайки за ръце, в допълнение да получат стегнат корем, добре оформено дупе и да имат неограничен прилив на енергия? Най-вероятно искат, но не могат, и не знаят как точно да формулират желанието си.

Най-вероятно ще попаднат на статия или програма за стегнати ръце, но тя едва ли ще бъде ефективна. Виждали ли сте добро оформени ръце и отпуснато дупе? Естетически няма да стои добре. Въобще цялата концепция за стегнати ръце е малко грешна.
kalendar-s-himikalka
Ако искате нистина да стегнате ръцете за лятото, по-добре си поставете някаква конкретна цел. Например, искам да мога да правя десет лицеви опори или пет набирания или петнайсет кофички. Така работейки за постигането на ясно поставената цел ще се сдобиете и със стеганти ръце.

Освен поставянето на цел ви трябва и краен срок. Например започвам утре и искам до 12 седмици да правя стойка на ръце. Разбира се, трябва да съобразите времето спрямо Вашата физическа подготовка.

Друга част от пъзела „стегнати ръце“ е изготвянето на програма. Определено е по-добре да се обърнете към специалист. Не е нужно да давате много пари. Може да помолите да ви изготвят програма, която да следвате вкъщи. Лицеви опори, кофички и ходене можете да правите навсякъде.

Намирането на съмишленици или тренировъчен партньор е сащо супер важно. Ако имате с кога да споделяте програмата и да обсъждате постигнатите резултати, много по-лесно ще завършите програмата. Ще се подсещате да не забравите тренировка, ще се събирате да готвите заедно, ще си броите повторенията, въобще ще ви бъде забавно.

Опитвайте нови неща, движете се повече, не забравайте здравословното хранене, следвайте тренировъчната си програма и със сигурност ще имате резултати. А стегнатите ръце и атлетичната стойка си личат и зимата под дрехите, така че не разчитайте само на два месеца тренировки, а поддържайте форма целогодишно. Заслужава си!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.