Заменете пролетната умора с пролетна еуфория

0
4944

proletna-umora Пролетна умора тук, пролетна умора там, пролетна умора навсякъде. Да, нормално е да си мислим за пролетната умора при положение, че всички говорят за нея. Нали наближава пролет, все някак трябва да оправдаем мързела, нежеланието за движение и депресивните състояние. Трябва ли обаче с всички да бъде така? Категорично – НЕ!

Помислете за някакви превантивни мерки, с които бихте могли да предотвратите пролетната умора. Сещате ли се? Вижте няколко идеи:

На първо място заменете мантрата „всяка година страдам от пролетна умора“ с мантрата „заменям пролетната умора с пролетна еуфория“. Всяка промяна започва в главата. Пролетта е сезонът на новото начало, на промяната, на обновлението. Възползвайте се максимално.

Второ, излизайте колкото можете по-често навън. Дори и да вали и да е мрачно, нещо което често се случва през пролетта, не забравяйте да се разхождате на чист въздух. Минимум 30 минути на ден.

Трето, спортувайте. Ако имате възможност, спортувайте навън. Бягайте в парка, играйте футбол с приятели, ходете в планината, въобще правете това, което ви е интересно и леснодостъпно, за да нямате оправдания.

Четвърто, пийте много вода. Поне два литра на ден.

И на пето, но не на последно място хранете се здравословно. Избягвайте всякакви вредни храни, защото те са причината да изпадаме в депресивни състояние. Зеленчуците и плодовете са навсякъде около нас, лесно се приготвят и консумират. Свежата храна ни зарежда със свежа енергия, бистър ум и добро настроение.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.