Зимните спортове – с какво ни помагат

  Всеизвестен е фактът, че през зимата се качват много повече килограми заради липсата на движение. За да предотвратим загубата на добрата фигура можем да се съсредоточим върху практикуването на някои зимни спортове.

Ски бягането помага за тренирането на по-голямата част от тялото, като раменете, ръцете, гърба, гърдите, корема, седалището и краката. С този спорт могат да се изгорят повече калории, отколкото с който и да е друг.

Пързалянето с кънки на лед е чудесна аеробика. То изгаря около 20 калории на минута. Спомага за укрепването на вестибуларния апарат и координацията.

Хокеят пък е спорт, подходящ за обичащите занимания с висок адреналин. Той повишава умствената дейност и концентрацията, подобрява гъвкавостта и сърдечносъдовата система. Един час хокей изгаря приблизително около 470 калории.

Карането на ски или сноуборд подобрява гъвкавостта, работата на голям брой мускулни групи на краката, прасците и бедрата. Хабят се по 450 калории на час.

 

Ските и сноубордът увеличават секрецията на ендорфини, които спомагат за доброто настроение. Двата спорта се провеждат сред природата, което значително редуцира тревогата и стреса.

Пързалянето с шейни не отстъпва по физическо натоварване на останалите спортове. Дърпането на шейната до върха на хълма преди спускането работи върху укрепването на мускулите на краката, седалището и корема. По този начин могат да се изгорят до 400 калории на час. Освен това заниманието е истинско удоволствие за децата.

Риенето на сняг с лопата, освен за почистването на входната алея, служи и за добра фитнес тренировка. Също гори по 400 калории на час. Колкото по-тежък е снегът, толкова повече се натоварват мускулите и се горят повече калории, коментират запознати.

Разбира се не забравяйте – преди какъвто и да е спорт да загреете добре. Още повече спортове като ски и кънки, които натоварват изключително много колената и глезените.

източик puls.bg

Related Articles

Най-добрите диетични храни за всеки възрастен човек

С напредването на възрастта тялото ни претърпява много промени - включително промени в хранителните ни нужди. Хората над 50-годишна възраст трябва да се съсредоточат...

5 съвета за здравословно хранене в пенсионна възраст

Когато навлезете в пенсионна възраст, хранителните ви нужди се променят. Нуждаете се от повече белтъчини и фибри, за да укрепите костите и мускулите си,...

Плюсовете и минусите на киселото мляко за възрастни хора

Въпреки че киселото мляко може да бъде отличен източник на пробиотици и полезни бактерии, важно е да се разбере, че тази храна може да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
693ПоследователиПоследвай ни

Последни